neutraal over obligaties uit opkomende markten

Neutraal over obligaties uit opkomende markten

16 februari 2021

Tijdens de Alpha Research Asset Allocatie Awards uitreiking op 4 februari 2020 is Wellington Management naar voren gekomen als beste fixed income allocator. Hoe navigeert Wellington Management de Covid-19 crisis ten opzichte van de consensus? We hebben gekeken naar de verschillen tussen de consensus en Wellington Management.

Positief over High Yield

In de 2021 investment outlook is Wellington Management positief over high yield ten opzichte van een overwogen consensus. Ze gaan er van uit dat het wanbetalingsrisico dit jaar zal gaan dalen. Dit zorgt voor een nauwere spread in veel sectoren. Ondanks het positieve vooruitzicht raadt Wellington zijn klanten aan om het kredietrisico te verminderen en hun portfolio liquiditeit te verhogen.

Obligaties uit opkomende markten

Wellington Management is neutraal over obligaties uit opkomende markten ten opzichte van een overwogen consensus. Wellington gelooft dat spreads voor hoge kwaliteit staatsobligaties te nauw zijn geworden nu het vooruitzicht voor schulden in veel landen er niet positief uitziet. Ze zien meer kansen binnen bedrijfsobligaties uit opkomende markten, waar de verschillen erg groot zijn. Ook legt Wellington Management de nadruk op managementteams die focussen op het verkleinen van schulden, matigen van CAPEX en een conservatieve balans hanteren.

Binnen bedrijfsobligaties is Wellington neutraal gepositioneerd ten opzichte van een overwogen consensus. Ze geven aan dat de huidige stijging in de schuldenberg bij bedrijven niet volledig in een negatief licht moet worden gezien. Zo is het in dit geval eerder een teken van voorzorgen in plaats van het nemen van (excessief) risico. De obligatie markt laat erg sterke technische waarden zien. Zo wordt de stijging in het aanbod van schulden tegemoet gekomen door een toegenomen vraag naar bedrijfsobligaties. Als aanbeveling geeft Wellington om te focussen op de bedrijven die zodra de economie weer opengaat snel schulden kunnen afbetalen.

Wellington heeft zijn positie binnen 10-jaars rentes verlaagd naar onderwogen in het meest recente rapport. Dit is in lijn met de consensus.

Inflatie gelinkte obligaties

Tot slot behandelt Wellington Management inflatie gelinkte obligaties niet als activaklasse. Ze geven wel aan dat zij zich geen zorgen maken over inflatie in de aankomende 12 maanden door de relatief grote globale output gaps.

Volgende maand kijken we naar de verschillen tussen de consensus en de winnaar van de Equities Regional Award 2021: Aegon Asset Management.

 

Voor een maandelijkse update van alle beleggingscategorieën kunt u zich abonneren op het rapport:

Asset Allocatie Consensus Premium

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alpha Research

Alpha Research is hét onafhankelijk onderzoeksbureau voor de professionele belegger.