Asset Allocation Awards 2021

De volgende asset managers ontvingen een Asset Allocation Award:

 • Asset-Allocation-Awards-Winnaar2020-ASSET-ALLOCATION

  Franklin Templeton

  ASSET ALLOCATION

  De Award voor de categorie Asset Allocatie ging naar het team van Eugene Podkaminer van Franklin Templeton met het rapport ‘Asset Allocation Views’.

 • Asset-Allocation-Awards-Winnaar2020-FIXED-INCOME

  Legal & General Investment Management

  FIXED INCOME

  De Fixed Income Award is gewonnen door het team van Emiel van den Heiligenberg van Legal & General Investment Management met het rapport ‘Outlook’.

 • Asset-Allocation-Awards-Winnaar2020-EQUITIES-REGIONAL

  Aegon Asset Management

  EQUITIES REGIONAL

  Het team van Olaf van den Heuvel van Aegon Asset Management met het researchrapport ‘House View’.

 • Asset-Allocation-Awards-Winnaar2020-EQUITIES-SECTOR

  Columbia Threadneedle Investments

  EQUITIES SECTOR

  Het team van Maya Bhandari van Columbia Threadneedle Investments heeft met het rapport ‘Asset Allocation Update’ de Sector Allocatie Award gewonnen.

 • Asset-Allocation-Awards-Winnaar2020-ASSET-ALLOCATION-OVERALL

  J.P. Morgan Asset Management

  OVERALL

  Het team van John Bilton van J.P. Morgan Asset Management heeft de Overall Award gewonnen met het rapport ‘Global Asset Allocation Views’.

Asset Allocation Awards 2021

Online uitreiking Asset Allocation Awards 2021

Op 2 februari 2021 vond de 6e editie van de Asset Allocation Awards plaats. Voor het eerst was dit evenement online.

De online uitreiking zorgde er voor dat het mogelijk was om bij elke award de beleggingsspecialist van het desbetreffende rapport te spreken. Het leverde achtergrond over de beleggingsbeslissingen op. Bekijk de replay voor de volledige interviews met de vijf beste asset allocators.

Basis beleggingsconsensus

Maandelijks analyseert Alpha Research meer dan zestig asset allocatierapporten van asset managers. Dit is de basis van de beleggingsconsensus die elke maand wordt gepubliceerd in het Asset Allocatie Consensus Premium rapport en is ook de basis van de toekenning van de awards in de categorieën: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.

Niet elk rapport komt overigens voor selectie in aanmerking. Een rapport moet voor iedereen toegankelijk zijn, drie jaar bestaan, regelmatig verschijnen, een publicatiedatum hebben, heldere aanbevelingen bevatten en voor vier van de vijf beleggingscategorieën (cash, grondstoffen, vastgoed, obligaties en aandelen) moet minimaal een advies worden gegeven. Via de methodiek van Alpha Research wordt jaarlijks berekend tot welke outperformance de verschillende allocatieadviezen leiden in vergelijking met de prestaties van de markt.

Extra rendement

De winnaars van de awards 2021 werden tijdens het online event geïnterviewd door Eelco Ubbels, directeur/oprichter van Alpha Research en co-moderators Ineke Valke, Senior Investment Strategist bij de Rabobank, Jelte de Boer, Hoofd Beleggingen bij Optimix Vermogensbeheer en Astrid Smit, Senior Investment Strategist bij Blue Sky Group.

Na het uitreiken van de awards werd er met de moderators teruggekeken. Zowel de moderators als de sprekers waren het erover eens dat de coronapandemie het afgelopen jaar de lastigste factor was om te vertalen naar beleggingsbeleid. Jelte en Ineke merkten op dat de winnaars aangaven een actievere allocatie te hebben gehad dan voorgaande jaren. Normaliter wordt hierbij rendement ingeleverd, maar in 2020 heeft actief beheer juist extra rendement opgeleverd.

Kijkend naar komend jaar kan inflatie als gevolg van de fiscale stimuli een risico zijn. Jelte verwacht dat er eerst nog een lang herstel komt voordat inflatie een belangrijke rol gaat spelen. Alle moderators waren het erover eens dat het belangrijk is om asset allocatie vanuit meerdere oogpunten, dus vanuit meerdere asset managers te volgen. En dan is het volgen van de Asset Allocation Awards winnaars een goed beginpunt!

Nieuwsbrief

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alpha Research

Alpha Research is hét onafhankelijk onderzoeksbureau voor de professionele belegger.