Japanse Economie - Alpha Research

Winst van Biden positief voor Japanse economie

08 maart 2021

Tijdens de Alpha Research Asset Allocatie Awards uitreiking op 2 februari 2021 is Aegon Asset Management naar voren gekomen als beste aandelen regio allocator. Hoe navigeert Aegon Asset Management de Covid-19 crisis ten opzichte van de consensus? We hebben gekeken naar de verschillen tussen de consensus en Aegon Asset Management.

Japanse economie

Om te beginnen hanteert de Regio Allocatie winnaar Aegon Asset Management in zijn meest recente rapport ‘House View’ een neutrale houding binnen de U.S. ten opzichte van een overwogen consensus. Aegon AM is in december van 2020 van onderwogen naar neutraal gegaan binnen Amerikaanse aandelen. Aegon Asset Management gaat er van uit dat in het 2e kwartaal van 2021 de economische normalisatie zal moeten plaatsvinden. Ook geven ze aan dat het streven van de Fed naar een gemiddeld inflatieniveau zich kan vertalen in betere nominale cash flows en winstgroei.

In het House View rapport van november 2020 is Aegon Asset Management naar overwogen Japan gegaan, zoals de consensus. Als redenatie voor deze beweging stelt Aegon AM dat de winst van Biden positief is voor de Japanse economie, Japan het goed is gelukt om het COVID-19 virus te bedwingen en dat de Japanse markt voordeel kan hebben van een sector rotatie.

In hetzelfde rapport is er door Aegon AM besloten om de weging van Europese aandelen te verlagen naar onderwogen ten opzicht van een neutrale consensus. In tegenstelling tot Japan worden er binnen Europa opnieuw strenge maatregelen geïnstalleerd die een bedreiging vormen voor de kracht van het economische herstel stelt Aegon Asset Management.

Aandelen uit opkomende markten

Tot slot hanteert Aegon AM sinds augustus een neutrale weging van aandelen uit opkomende markten ten opzichte van een overwogen consensus. In het meest recente House View rapport stelt Aegon Asset Management dat de timing van het uitrollen van de COVID-19 vaccinaties bepalend zal zijn voor het pad van opkomende markten. Verder verwachten ze dat ongeacht de gang van ontwikkelde markten dat economische groei van opkomende markten op het verbeterende pad ligt.

Voor een maandelijkse update van alle beleggingscategorie├źn kunt u zich abonneren op het rapport:

Asset Allocatie Consensus Premium

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alpha Research

Alpha Research is het onafhankelijk onderzoeksbureau voor de professionele belegger gevestigd in het historisch centrum van Delft.