Wereldwijde groei boven de trend - Alpha Research

Wereldwijde groei boven de trend

27 juli 2021

Alpha Research sprak met Vincent Juvyns, Executive Director, Global Market Strategist bij J.P. Morgan Asset Management. Begin dit jaar werd J.P. Morgan Asset Management met het rapport ‘Global Asset Allocation Views’ winnaar van de Overall Award tijdens de Asset Allocation Awards uitreiking.

Wereldwijde groei

J.P. Morgan AM verwacht dat de wereldwijde groei in 2021 boven de trend zal blijven. Hoe lang verwacht J.P. Morgan Asset Management dat dit zal aanhouden?

“Wij verwachten dat de wereldwijde groei tot ver in 2023 boven trendmatig zal blijven en daarna zal vertragen naar trendmatig. In de komende maanden zou de wereldeconomie moeten profiteren van een herstel van de kapitaalsinvesteringen door bedrijven en van een hogere consumptie door huishoudens, als gevolg van een inhaalvraag (vooral in de dienstensector) en spaaroverschotten.

Deze vooruitzichten kunnen uiteraard veranderen door eventuele wijzigingen in de beleidsmix. Extra fiscale stimuleringsmaatregelen (infrastructuur in de VS en het NextGeneration-herstelplan in de EU) kunnen deze periode van boven de trend liggende groei verlengen, terwijl de eventuele verkrapping van het monetaire beleid in de VS in 2023, de Amerikaanse en wereldwijde groei kan vertragen.”

Awards MAGAZINE

Lees meer over de Overall Award winnaar in het Awards MAGAZINE. Of ga naar research van J.P. Morgan Asset Management.

 

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alpha Research

Alpha Research is hét onafhankelijk onderzoeksbureau voor de professionele belegger.