Verschillen consensus - Alpha Research

Verschillen consensus en Sector Allocatie

23 april 2021

Verschillen consensus en Sector Allocatie Award winnaar. Tijdens de Alpha Research Asset Allocatie Awards uitreiking op 2 februari 2021 is Columbia Threadneedle Investments naar voren gekomen als beste aandelen sectoren allocator. Hoe navigeren zij de Covid-19 crisis ten opzichte van de consensus? We hebben gekeken naar de verschillen tussen de consensus en Columbia Threadneedle Investments.

De reële rentes

In het meest recente rapport van afgelopen maart merkt Columbia Threadneedle Investments op dat vanaf maart 2020 tot februari van dit jaar obligatierentes op zijn gelopen door stijgende break-even inflatie. Dit terwijl de reële rentes tot een nieuw dieptepunt sinds 2003 waren gedaald. Deze dynamiek kwam voornamelijk ten goede van groei aandelen en technologie aandelen. In recente weken is deze dynamiek echter verandert en stijgen de reële rentes wat ten voordeel komt voor waarde aandelen. Ondanks het opmerken van deze verandering blijft de kijk van Columbia Threadneedle Investments ten opzichte van technology overwogen, een mening die ook door de consensus wordt gedeeld.

Meer verschillen

De twee meest populaire sectoren binnen de consensus, consumer discretionary en industrials worden door Columbia Threadneedle Investments in hun meest recente rapport neutraal gewogen ten opzichte van een overwogen consensus. Een positie die zij in ieder geval al sinds 2018 hanteert. De twee minst populaire sectoren deze maand binnen de consensus zijn consumer staples en utilities, deze twee sectoren worden momenteel ook door hen onderwogen.

Communication services en healthcare worden momenteel overwogen door Columbia Threadneedle Investments ten opzichte van een neutrale en overwogen consensus respectievelijk. Materials worden neutraal gewogen ten opzichte van een overwogen consensus en financials en energy onderwogen ten opzichte van een overwogen en neutrale consensus.

Meer updates van alle beleggingscategorieën

 

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alpha Research

Alpha Research is het onafhankelijk onderzoeksbureau voor de professionele belegger gevestigd in het historisch centrum van Delft.