Sterke prestaties van cyclische sectoren

22 november 2021

Sterke prestaties van cyclische sectoren. Begin 2021 reikte Alpha Research de Asset Allocation Awards uit. J.P. Morgan Asset Management ontving met het rapport ‘Global Asset Allocation Views’ de Overall Award. Alpha Research sprak met Vincent Juvyns, Executive Director, Global Market Strategist bij J.P. Morgan Asset Management.

Cyclische sectoren

Veel asset managers spreken momenteel hun voorkeur uit voor meer cyclische markten. Heeft dit ook gevolgen voor J.P. Morgan’s relatieve weging van Europa en de VS?

“Onze houding blijft pro-risico (grote overweging in aandelen versus grote onderweging in obligaties), met een sterk cyclisch accent in onze portefeuilles. Wij denken dat de waarde- en cyclische rotatie, die in augustus opnieuw begon, duurzaam zal zijn. De winstcijfers over het derde kwartaal waren solide in alle regio’s, met sterke prestaties van cyclische sectoren.

Wij zijn momenteel overwogen in zowel de Verenigde Staten als Europa en in wereldwijde portefeuilles. Als de langetermijnrente in 2022 blijft stijgen, kunnen de Europese cyclische sectoren het mogelijk echter beter doen dan de Amerikaanse (zie grafiek), terwijl de Europese markten kunnen profiteren van de zoektocht naar rendement, omdat hun dividendrendementen doorgaans hoger zijn dan in de VS.”

10Y Correlation of rel performance with US 10Y Treasury Yield

 

Awards MAGAZINE

Lees meer over de Overall Award winnaar J.P. Morgan Asset Management in het Awards MAGAZINE.
Of ga naar research van J.P. Morgan Asset Management.

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alpha Research

Alpha Research is hét onafhankelijk onderzoeksbureau voor de professionele belegger.