Datacenters-Alpha-Research

Magazijnen, datacenters en gezondheidszorg best gepositioneerd

13 december 2021

Magazijnen, datacenters en gezondheidszorg best gepositioneerd. Met het rapport ‘Asset Allocation Views’ is Franklin Templeton winnaar van de Asset Allocation Awards met de beleggingscategorie Asset Allocatie. Alpha Research sprak met Eugene Podkaminer, Head of Research bij Franklin Templeton Investment Solutions. Vooral de negatieve impact van recente maatschappelijke verschuivingen in het gedrag van de samenleving op onroerend goed wordt benadrukt in het meest recente rapport van Franklin Templeton. Ziet Franklin Templeton maatschappelijke verschuivingen die een positieve impact hebben op subsegmenten van onroerend goed?

Datacenters profiteren

“Naarmate de digitale economie vordert, krijgen nieuwe woon- en werkpatronen vorm en evolueren ze. De Covid-pandemie heeft deze overgang in veel opzichten versneld. Deze structurele veranderingen zullen naar verwachting op bepaalde terreinen voor uitdagingen zorgen en op andere terreinen voor kansen. Subsegmenten van onroerend goed die het best gepositioneerd zijn om van deze thema’s te profiteren, zijn onder meer magazijnen, datacenters en gezondheidszorg.

Naarmate de dagelijkse online winkeltransacties blijven toenemen, zonder dat er enige versoepeling wordt verwacht, zal de behoefte aan voorraadbeheer en e-fulfilmentcentra die strategisch dicht bij de consumentenbasis zijn gelegen, blijven toenemen. Een groeiend gevoel voor de noodzaak om de risico’s van de toeleveringsketen te verminderen, zou ook moeten leiden tot aanhoudende steun voor industrieel vastgoed, aangezien onshoring-thema’s aanhouden. Bovendien, als bijproduct van de voortdurende verschuiving naar de digitale economie, zouden datacenters ook hernieuwde investeringen moeten zien. Ten slotte zouden demografische veranderingen als gevolg van een vergrijzende bevolking de gezondheidszorg en biowetenschappelijke eigenschappen moeten ondersteunen, in overeenstemming met de groeiende vraag naar medische zorg.

Het is echter belangrijk op te merken dat de herinrichting van vastgoedtypes naar verwachting zal doorgaan naarmate de vraag verschuift, waardoor de algemene vooruitzichten enigszins worden gedempt naarmate vastgoedtypes veranderen om beter af te stemmen op de behoeften.”

Awards MAGAZINE

Lees meer over de Asset Allocatie winnaar Franklin Templeton in het Awards MAGAZINE.

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alpha Research

Alpha Research is hét onafhankelijk onderzoeksbureau voor de professionele belegger.