Voor-aandelen-is-de-visie-gelijk-gestemd-Aberdeen-Standard-Investment-februari2020

Voor aandelen is de visie gelijk gestemd

31 maart 2020

Voor aandelen is de visie gelijk gestemd, Aberdeen Standard Investment en de Asset Allocatie Consensus van Alpha Research zijn beide overwogen voor aandelen. Aberdeen Standard Investment zegt hierover:

Global profit growth in the mid-single digits and supportive macro momentum provide some fundamental support. However, following the recent rise in prices some consolidation is possible. We hold a moderate risk-facing stance.

Asset Allocatie winnaar overwogen voor aandelen

De Asset Allocatie winnaar van 2020, Aberdeen Standard Investment, wijkt op een paar punten af van de Asset Allocatie Consensus Februari 2020.

Cash, vastgoed en fixed income

De verschillen zitten bij de andere asset classes: cash, vastgoed en fixed income.

De Asset Allocatie winnaar heeft de afgelopen 3 jaar een visie gehad die goed uitpakte. Momenteel is de houding wat risicovoller geworden: het is niet risico-avers te noemen.

De allocatie fixed income is ten opzichte van de Asset Allocatie Consensus hoger, namelijk neutraal, terwijl de consensus onderwogen is.

Binnen fixed income wordt vooral positief gekeken naar Investment Grade Bonds en High Yield.

Cash wordt vaak gebruikt in een barbell portefeuille en dat is duidelijk te zien in deze maand: cash is onderwogen. Hierdoor hebben de andere beleggingscategorie├źn een hogere allocatie.

Het argument hiervoor is: With global interest rates still extremely low, we see better opportunities in risk assets.

Voor vastgoed is ook gekozen voor een overwogen positie, terwijl de consensus wat gematigder (neutraal) is. Hierover zegt Aberdeen Standard Investment het volgende:

We are overweight real estate investment trusts as their blend of equity and bond characteristics offer valuable Diversification.

Veel aanpassingen in de aanbevelingen

De huidige crisis door Covid-19 zal veel aanpassingen veroorzaken in de aanbevelingen van de asset allocatie rapporten. Wat dit met de Asset Allocatie Consensus gaat doen, publiceert Alpha Research op maandag 13 april. Schrijf u in voor de Asset Allocatie Consensus

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alpha Research

Alpha Research is het onafhankelijk onderzoeksbureau voor de professionele belegger gevestigd in het historisch centrum van Delft.