Twee awards voor Aberdeen Standard Investments

Twee awards voor Aberdeen Standard Investments

26 februari 2020

De winnaars van de Asset Allocation Awards 2020 zijn bekend. In het Rosarium te Amsterdam werden op 4 februari de Asset Allocation Awards voor de vijfde keer uitgereikt door Alpha Research. Aberdeen Standard Investments ging zelfs met twee awards naar huis.

Basis van de beleggingsconsensus

Alpha Research analyseert maandelijks meer dan zestig asset allocatierapporten van asset managers. Dit is de basis van de beleggingsconsensus die begin van elke maand wordt gepubliceerd en is ook de basis van de toekenning van de awards in de categorieën: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.

Dit zijn de winnaars van de Asset Allocation Awards 2020

Winnaar van de ASSET ALLOCATION Award is Aberdeen Standard Investments.
– Oordeel rapport ‘Global Outlook’: complete analyse met helder aanbevelingen, die leidden tot een outperformance van 3,17%.

Winnaar van de FIXED INCOME Award is Wellington Management.
– Oordeel rapport ‘Multi-Asset Outlook’: toegankelijke aanbevelingen met een duidelijke toelichting per obligatiecategorie, resulterend in een outperformance in deze categorie van 0,84%.

Winnaar van de EQUITIES REGIONAL Award is Columbia Threadneedle Investments.
– Oordeel rapport ‘Asset Allocation Update’: in deze lastige categorie bleef Columbia Threadneedle Investments consequent positief over Amerikaanse aandelen, waardoor het advies een outperformance van 1,22% wist te bereiken.

Winnaar van de EQUITIES SECTOR Awards is ING Investment Office (voor het 2e jaar op rij).
– Oordeel rapport ‘Maandbericht beleggen’: zeker niet alle asset managers geven sectoradviezen. ING doet dat wel en heeft het afgelopen jaar de sector energie onderwogen. Dit resulteerde in een outperformance van 0,96%.

Winnaar van de OVERALL Award is Aberdeen Standard Investments.
– Oordeel rapport ‘Global Outlook’: wat voor de Award voor asset allocatie geldt is voor Aberdeen Standard Investments ook van toepassing op de Award in de categorie ‘Overall’: concreet, helder en met een consistente kwaliteit. In vergelijking met de markt zou op basis van de adviezen een outperformance van 1,73% behaald zijn.

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alpha Research

Alpha Research is hét onafhankelijk onderzoeksbureau voor de professionele belegger.