Opkomend Azië - Alpha Research - Asset Allocation Awards

Opkomend Azië positieve winstgroei

07 december 2020

Tijdens de Alpha Research Asset Allocatie Awards uitreiking op 4 februari 2020 is Columbia Threadneedle Investments naar voren gekomen als beste aandelenregio’s allocator. Hoe navigeert Columbia Threadneedle de Covid-19 crisis ten opzichte van de consensus? We hebben gekeken naar de verschillen tussen de consensus en Columbia Threadneedle.

Aandelen regio’s

Binnen aandelen regio’s zijn er drie gerelateerde factoren die voor Columbia Threadneedle Investments van belang zijn voor de bepaling van waar het risico wordt genomen. Zo wordt er voor de aandelen regio’s gekeken naar:

  • regionale winsten/cashflows
  • economische groei
  • waarderingen

De winstverwachtingen voor de Verenigde Staten hebben zich goed hersteld voor 2020. Tezamen met de economische groeiverwachtingen, waardoor aandelen uit de Verenigde Staten worden overwogen door Columbia Threadneedle ten opzichte van neutraal voor de consensus.

Europa neutraal gewogen

Omtrent Europa is Columbia Threadneedle minder positief. De winstverwachtingen voor 2020 en 2021 zijn scherp naar beneden bijgesteld. Ook is de cyclische aard van Europa nu een groot risico door de Covid pandemie. Hierdoor is Europa neutraal gewogen ten opzichte van een neutrale consensus.

Japan laat ook een sterke daling in reëel BBP zien. De verwachting is dat het reële BBP pas weer op het niveau van eind 2019 zal zitten tegen eind 2021. Hierdoor wordt Japan onderwogen ten opzichte van een neutrale consensus.

Optimistische houding over opkomend Azië

Opkomend Azië is de enige regio die positieve winstgroei zal laten zien voor 2020 en 2021. Dit zorgt er voor dat opkomend Azië in combinatie met Amerika de regio’s zijn waar Columbia Threadneedle zijn aandelenrisico concentreert. Ondanks de optimistische houding over opkomend Azië zijn opkomende markten neutraal gewogen door Columbia Threadneedle ten opzichte van een positieve consensus.

Tot slot ontwikkeld Azië ex-Japan, deze regio is neutraal gewogen door Columbia Threadneedle Investments ten opzichte van een positieve consensus.

Update beleggingscategorieën

Voor een maandelijkse update van alle beleggingscategorieën kunt u zich abonneren op het rapport: Asset Allocatie Consensus Premium.

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alpha Research

Alpha Research is het onafhankelijk onderzoeksbureau voor de professionele belegger gevestigd in het historisch centrum van Delft.