Weging van de energiesector verlaagd

Duidelijke voorkeur voor Aziatische aandelen

05 mei 2020

Columbia Threadneedle Investments was in 2019 de beste asset allocator op het gebied van regio allocatie. Hiermee vielen ze begin dit jaar in de prijzen bij de jaarlijkse Alpha Research Asset Allocation Awards uitreiking.

Aziatische aandelen

In deze turbulente tijden werpen we een blik op de huidige regio allocatie van Columbia Threadneedle. Dit is ten opzichte van de huidige consensus: voorkeur voor Pacific en Japan en neutraal voor Amerika, Europa en Emerging Markets. Columbia Threadneedle heeft in haar regio allocatie een duidelijke voorkeur voor Aziatische aandelen. De reden is dat Azië momenteel het verst gevorderd is in de strijd tegen het coronavirus. Ook dat Azië een ruime mogelijkheden heeft in stimuleringsbeleid.

The financial impact will be a function not only of the spread and lethality of the virus, but on the response of people and governments to the threat the virus poses to public health.

Impact coronavirus op financiële rendementen

De impact van het coronavirus op financiële rendementen is volgens Columbia Threadneedle Investments niet alleen een gevolg van de ziekte en sterfte die het virus met zich meebrengt, maar ook de reactie van het volk en de overheid hierop. Columbia Threadneedle gelooft dat deze reactie in Azië het meest positief zal zijn.

Overwegend zijn relatieve coronacijfers in landen als China, Hong Kong en Zuid-Korea goed geweest. Aziatische landen hebben overwegend meer mogelijkheden om de vrijheden van burgers in te perken. Echter, de aanpak van Japan heeft tot op heden wel veel kritiek mogen ontvangen.

Wat doet Columbia Threadneedle Investments aan het einde van deze maand met de asset allocatie, alle nieuwe ontwikkelingen in acht nemend?

Lees hier meer artikelen van Columbia Threadneedle

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alpha Research

Alpha Research is het onafhankelijk onderzoeksbureau voor de professionele belegger gevestigd in het historisch centrum van Delft.